Moja teściowa postanowiła zrobić makaron carbonara, ale bez śmietany, jajek i sera, argumentując, że wtedy jest "za dużo kalorii". Możecie sobie wyobrazić, jak to smakowało. YAFUD«Poprzednia wpadkaNastępna wpadka »
1
1
magda | 90.156.102.* | 15 Kwietnia, 2024 22:02
Jak makaron ze słoniną? Moja też zawsze tak eksperymentuje. Większość wynalazków jest paskudna.
Ale do carbonary nie dodaję się śmietany. Prawdziwa carbonara to dojrzewający boczek włoski, owczy ser włoski i same żółtka bądź 3/4 żółtek i 1/4 całych jaj.
Na grupach kulinarnych nie ma nic gorszego niż je:*ni obrońcy oryginalnej carbonary. Te zje:*y zachowują się jakby sami pracowali we włoskich kopalniach co najmniej 40 lat. I po ciemku pod ziemią mieszali jaja z makaronem o temperaturze nie przekraczającej 58 stopni. #!$%@? boczek, źle. Ma być je:*na pancetta dojrzewająca w słońcu północnych Włoch, smagana wiatrem wiejącym z alp. Przynajmniej tak Ci się wydaje, dopóki jednego zje:*a nie zastąpi jeszcze większy zj:*b: "COOO?? PANCETTA? TY KU:*WO BEZ SZKOŁY GASTRONOMICZNEJ, MA BYĆ GUANCIALE TYLKO TO JEST JEDYNA ORYGINALNA BLABLASRATATATA mnie źle dotykał jak byłem mały i dlatego teraz wku:*wiam innych na grupach z jedzeniem"O śmietanie nawet ku:*wa nie waż się wspominać, zapomnij, że istnieje bo Cię ku:*wa zjedzą. Żółtko za bardzo ścięte? pewnie przekroczyłeś temperaturę makaronu o 0,7 stopnia, wypie:*dol to do kosza. CHYBA KU:*WA TEGO NIE ZJESZ? POJ:*AŁO CIĘ? TAKIE ŚCIĘTE ŻÓŁTKO? Dobra ch:*j, myślisz posypiesz parmezanem, no ale DO CH:*JA PANA NA WSZYSTKIE ŚWIĘTOŚCI PARMEZAN?!! TYLKO PECORINO INACZEJ CIĘ ZNAJDĘ I ROZBEJĘ CI TE PATELNIE Z PODRÓBĄ CARBONARY NA ŁBIE. A jeszcze lepiej jak się znajdzie dwóch takich pedèrastów naraz, i jeden mówi, że się daje same żółtka, a drugi, że całe jajka. O k:*rwa o boże, wtedy dopiero się zaczyna jazda. Jeden się ześra, drugi się obśra. Użytkownik dostał ostrzeżenie za tą wypowiedź: 2024-05-13 09:28:58 [Powód:Używanie słów powszechnie uznawanych za wulgarne]
W odpowiedzi na komenatrz #2 użytkownika MendaPaździoch[ Zobacz ]
Jestem obrońcą carbonary bez śmietany. J*bie mnie jakiego boczku ktoś używa czy jakiego sera, tak długo jak ma ten intensywny smak. Nic się też nie stanie jak żółtko się zetnie za bardzo, albo jak ktoś daje ciut więcej białka, ale w mojej skromnej opinii śmietana w carbonarze daje podobny efekt co ketchup w sosie bolognese.
W odpowiedzi na komenatrz #5 użytkownika Jaczuro[ Zobacz ]
Obserwujesz komentarze do tego wpisu.
Nie chcesz, aby coś ci umknęło?
Dostaniesz wtedy powiadomienie jeśli pojawi się nowy komentarz do tego wpisu.
magda | 90.156.102.* | 15 Kwietnia, 2024 22:02
Jak makaron ze słoniną? Moja też zawsze tak eksperymentuje. Większość wynalazków jest paskudna.
MendaPaździoch | 88.135.184.* | 15 Kwietnia, 2024 22:18
Ale do carbonary nie dodaję się śmietany. Prawdziwa carbonara to dojrzewający boczek włoski, owczy ser włoski i same żółtka bądź 3/4 żółtek i 1/4 całych jaj.
Pozostałe przepisy do biesa wersje.
Ktoś | 83.26.15.* | 15 Kwietnia, 2024 22:34
Nie wiem, nie jadłem tego.
Pu | 83.6.196.* | 16 Kwietnia, 2024 13:27
Carbonara? Śmietana? Na litość Boską...
Jaczuro [YAFUD.pl] | 17 Kwietnia, 2024 23:00
Na grupach kulinarnych nie ma nic gorszego niż je:*ni obrońcy oryginalnej carbonary. Te zje:*y zachowują się jakby sami pracowali we włoskich kopalniach co najmniej 40 lat. I po ciemku pod ziemią mieszali jaja z makaronem o temperaturze nie przekraczającej 58 stopni. #!$%@? boczek, źle. Ma być je:*na pancetta dojrzewająca w słońcu północnych Włoch, smagana wiatrem wiejącym z alp. Przynajmniej tak Ci się wydaje, dopóki jednego zje:*a nie zastąpi jeszcze większy zj:*b: "COOO?? PANCETTA? TY KU:*WO BEZ SZKOŁY GASTRONOMICZNEJ, MA BYĆ GUANCIALE TYLKO TO JEST JEDYNA ORYGINALNA BLABLASRATATATA mnie źle dotykał jak byłem mały i dlatego teraz wku:*wiam innych na grupach z jedzeniem"O śmietanie nawet ku:*wa nie waż się wspominać, zapomnij, że istnieje bo Cię ku:*wa zjedzą. Żółtko za bardzo ścięte? pewnie przekroczyłeś temperaturę makaronu o 0,7 stopnia, wypie:*dol to do kosza. CHYBA KU:*WA TEGO NIE ZJESZ? POJ:*AŁO CIĘ? TAKIE ŚCIĘTE ŻÓŁTKO? Dobra ch:*j, myślisz posypiesz parmezanem, no ale DO CH:*JA PANA NA WSZYSTKIE ŚWIĘTOŚCI PARMEZAN?!! TYLKO PECORINO INACZEJ CIĘ ZNAJDĘ I ROZBEJĘ CI TE PATELNIE Z PODRÓBĄ CARBONARY NA ŁBIE. A jeszcze lepiej jak się znajdzie dwóch takich pedèrastów naraz, i jeden mówi, że się daje same żółtka, a drugi, że całe jajka. O k:*rwa o boże, wtedy dopiero się zaczyna jazda. Jeden się ześra, drugi się obśra.
Użytkownik dostał ostrzeżenie za tą wypowiedź: 2024-05-13 09:28:58 [Powód:Używanie słów powszechnie uznawanych za wulgarne]
Jaczuro [YAFUD.pl] | 17 Kwietnia, 2024 23:02
Lol mamy dwóch, powyższa pasta o carbonarze to prawda objawiona xD
Woland | 213.142.96.* | 17 Kwietnia, 2024 23:10
Tak mi coś świtało, że już to gdzieś czytałem.
asantis [YAFUD.pl] | 23 Kwietnia, 2024 11:30
Jestem obrońcą carbonary bez śmietany. J*bie mnie jakiego boczku ktoś używa czy jakiego sera, tak długo jak ma ten intensywny smak. Nic się też nie stanie jak żółtko się zetnie za bardzo, albo jak ktoś daje ciut więcej białka, ale w mojej skromnej opinii śmietana w carbonarze daje podobny efekt co ketchup w sosie bolognese.