Jako zapaleni sportowcy, ja i mój mąż często spożywamy duże ilości wysokiej jakości mięsa, dlatego zawsze mamy w domu spore zapasy. Tym razem, tuż przed świętami, zdecydowaliśmy się na jeszcze większe zakupy, a nasza zamrażarka w garażu była pełna steków, kurczaka i innych mięs. Tymczasem nasza córka, przechodząc przez okres buntu, zdecydowała się na wegetarianizm i zaczęła krytykować każdego, kto je mięso. Jej protest przybrał ekstremalną formę, gdy bez naszej wiedzy odłączyła zamrażarkę, co spowodowało zepsucie mięsa o wartości około czterech tysięcy złotych. O potwornym zapachu i zepsutej lodówce nie wspomnę. YAFUD«Poprzednia wpadkaNastępna wpadka »
0
1
Rhhh | 46.204.97.* | 01 Stycznia, 2024 17:15
Córkę wsadzić do zamrażarki i włączyć sprzęt!
-2
2
Asdf | 109.173.146.* | 01 Stycznia, 2024 17:25
Co ma bycie sportowcem do jedzenia drogiego mięsa?
2
3
HPUK | 89.78.9.* | 01 Stycznia, 2024 17:39
Dobre mięso jest dobre. Jesteś tym co jesz. A sportowcy potrzebują ciała na najlepszym poziomie.
W odpowiedzi na komenatrz #2 użytkownika Asdf[ Zobacz ]
-2
4
Ten zły i wredny | 217.171.61.* | 01 Stycznia, 2024 17:45
Wszystko wszystkim, ale...
Kilogram przeciętnego mięsa to jakieś 20 złotych. Niech "mięso dobrej jakości"(cokolwiek to...) kosztuje 5 razy drożej, czyli stówę za kilogram. Cztery tysiące złotych to by dawało jakieś 40 kg mięcha. Ile Wy tego jecie?!
1
5
Kabel od prodiża | 31.0.36.* | 01 Stycznia, 2024 17:50
Kabel kabel od prodiża od prodiża kabel kabel od prodiża od prodiża od prodiża kabel od prodiża
-1
6
UTUS | 83.22.178.* | 01 Stycznia, 2024 18:30
Chwalisz się czy żalisz?
2
7
Nick | 37.47.81.* | 01 Stycznia, 2024 19:24
A nie można kupic 100kg na zapas w hurtowni ?
W odpowiedzi na komenatrz #4 użytkownika Ten zły i wredny[ Zobacz ]
To teraz córkę odłączyć od kieszonkowego i innych luksów.
0
9
Ten zły i wredny | 5.173.96.* | 01 Stycznia, 2024 22:17
Można, ale...
Standardowe zapotrzebowanie na mięso dla sportowców uprawiających sporty siłowe (czyli to najwyższe zapotrzebowanie) to do 2 g na kilogram ciała na dobę. Czyli sportowiec o masie 100 kg powinien wsunąć maks 200 g mięsa dziennie. Czyli dwóch sportowców - 400 g. Czyli 40 kg wystarczy na 100 dni dla dwójki sportowców. Albo dłużej. Grubo ponad kwartał.
W odpowiedzi na komenatrz #7 użytkownika Nick[ Zobacz ]
1
10
VWWQ | 5.173.240.* | 01 Stycznia, 2024 22:25
Dobre mięso na steki kosztuje spokojnie 200-300zl za kilogram. A kobe potrafi kosztować nawet kilkakrotnie więcej. Serio, te 4000zl wcale nie są nierealne.
W odpowiedzi na komenatrz #4 użytkownika Ten zły i wredny[ Zobacz ]
-2
11
K | 45.129.32.* | 01 Stycznia, 2024 22:29
Od kiedy kurczak to mięso premium? 😆😆😆 Rozumiem też że mieszkacie 300km od sklepów i cywilizacji że potrzebujecie zapasów na 2 miesiace
2
12
wkhq | 77.222.230.* | 01 Stycznia, 2024 23:28
Dokladnie... Ludzie, ktorzy nie maja kasy, zwyczajnie nawet nie wiedza ile kosztuje dobrej jakosci mieso, stad to zdziwienie w komentarzach. Nie bez powodu, dobry stek w restauracji swoje kosztuje.
W odpowiedzi na komenatrz #10 użytkownika VWWQ[ Zobacz ]
W latach 90 nastoletni syn mojej znajomej nabił rachunek za telefon na znaczną kwotę. Gdy znajoma wyjaśniła z TP przyczynę wysokich rachunków po prostu sprzedała motorynkę synka. Bez krzyków, awantur itp.
0
14
Poco | 31.60.75.* | 02 Stycznia, 2024 01:00
Najlepsze jest świeże mięso, a jeszcze lepsze z zamrażarki.
Kiedyś to się mrozilo bo sąsiad miał świniobicie czy coś. Z resztą to kopia jakiegoś jafuda z USA. A tam są tacy normalni że robią takie zapasy niewiadomo po co.
1
15
Lusia | 77.65.94.* | 02 Stycznia, 2024 02:57
Bo mogą i ich na to stać
W odpowiedzi na komenatrz #14 użytkownika Poco[ Zobacz ]
1
16
HTWU | 89.64.37.* | 02 Stycznia, 2024 15:36
Też mam duże zapasy mięsa. Mam miejsce i możliwość przechowywania, w dodatku amatorsko zajmuje się wędzeniem i wyrobem wędlin. Na małą skalę co prawda, ale wolę kupić raz, czy dwa w roku całą świnię i sobie podzielić i poprzerabiać, niż kupować regularnie jakieś marketowe g. o niewiadomym składzie i terminie uboju.
Prawda o wyrobach mięsnych jest niestety taka, że od uboju do momentu znalezienia się "świeżego"mięsa w ladzie sklepowej mija zwykle ok. dwóch tygodni. Prawdziwe mięso w tym czasie już by było zielone i uciekało. Jeżeli jecie coś takiego, to smacznego, ale krytyka kogoś, kto woli prawdziwe jest bardzo śmieszna.
Rhhh | 46.204.97.* | 01 Stycznia, 2024 17:15
Córkę wsadzić do zamrażarki i włączyć sprzęt!
Asdf | 109.173.146.* | 01 Stycznia, 2024 17:25
Co ma bycie sportowcem do jedzenia drogiego mięsa?
HPUK | 89.78.9.* | 01 Stycznia, 2024 17:39
Dobre mięso jest dobre. Jesteś tym co jesz. A sportowcy potrzebują ciała na najlepszym poziomie.
Ten zły i wredny | 217.171.61.* | 01 Stycznia, 2024 17:45
Wszystko wszystkim, ale...
Kilogram przeciętnego mięsa to jakieś 20 złotych. Niech "mięso dobrej jakości"(cokolwiek to...) kosztuje 5 razy drożej, czyli stówę za kilogram. Cztery tysiące złotych to by dawało jakieś 40 kg mięcha.
Ile Wy tego jecie?!
Kabel od prodiża | 31.0.36.* | 01 Stycznia, 2024 17:50
Kabel kabel od prodiża od prodiża kabel kabel od prodiża od prodiża od prodiża kabel od prodiża
UTUS | 83.22.178.* | 01 Stycznia, 2024 18:30
Chwalisz się czy żalisz?
Nick | 37.47.81.* | 01 Stycznia, 2024 19:24
A nie można kupic 100kg na zapas w hurtowni ?
TaMalaWredna | 109.43.114.* | 01 Stycznia, 2024 22:10
To teraz córkę odłączyć od kieszonkowego i innych luksów.
Ten zły i wredny | 5.173.96.* | 01 Stycznia, 2024 22:17
Można, ale...
Standardowe zapotrzebowanie na mięso dla sportowców uprawiających sporty siłowe (czyli to najwyższe zapotrzebowanie) to do 2 g na kilogram ciała na dobę. Czyli sportowiec o masie 100 kg powinien wsunąć maks 200 g mięsa dziennie. Czyli dwóch sportowców - 400 g. Czyli 40 kg wystarczy na 100 dni dla dwójki sportowców. Albo dłużej. Grubo ponad kwartał.
VWWQ | 5.173.240.* | 01 Stycznia, 2024 22:25
Dobre mięso na steki kosztuje spokojnie 200-300zl za kilogram. A kobe potrafi kosztować nawet kilkakrotnie więcej. Serio, te 4000zl wcale nie są nierealne.
K | 45.129.32.* | 01 Stycznia, 2024 22:29
Od kiedy kurczak to mięso premium? 😆😆😆
Rozumiem też że mieszkacie 300km od sklepów i cywilizacji że potrzebujecie zapasów na 2 miesiace
wkhq | 77.222.230.* | 01 Stycznia, 2024 23:28
Dokladnie... Ludzie, ktorzy nie maja kasy, zwyczajnie nawet nie wiedza ile kosztuje dobrej jakosci mieso, stad to zdziwienie w komentarzach. Nie bez powodu, dobry stek w restauracji swoje kosztuje.
Yasiek_N [YAFUD.pl] | 01 Stycznia, 2024 23:56
W latach 90 nastoletni syn mojej znajomej nabił rachunek za telefon na znaczną kwotę. Gdy znajoma wyjaśniła z TP przyczynę wysokich rachunków po prostu sprzedała motorynkę synka. Bez krzyków, awantur itp.
Poco | 31.60.75.* | 02 Stycznia, 2024 01:00
Najlepsze jest świeże mięso, a jeszcze lepsze z zamrażarki.
Kiedyś to się mrozilo bo sąsiad miał świniobicie czy coś.
Z resztą to kopia jakiegoś jafuda z USA. A tam są tacy normalni że robią takie zapasy niewiadomo po co.
Lusia | 77.65.94.* | 02 Stycznia, 2024 02:57
Bo mogą i ich na to stać
HTWU | 89.64.37.* | 02 Stycznia, 2024 15:36
Też mam duże zapasy mięsa. Mam miejsce i możliwość przechowywania, w dodatku amatorsko zajmuje się wędzeniem i wyrobem wędlin. Na małą skalę co prawda, ale wolę kupić raz, czy dwa w roku całą świnię i sobie podzielić i poprzerabiać, niż kupować regularnie jakieś marketowe g. o niewiadomym składzie i terminie uboju.
Prawda o wyrobach mięsnych jest niestety taka, że od uboju do momentu znalezienia się "świeżego"mięsa w ladzie sklepowej mija zwykle ok. dwóch tygodni. Prawdziwe mięso w tym czasie już by było zielone i uciekało. Jeżeli jecie coś takiego, to smacznego, ale krytyka kogoś, kto woli prawdziwe jest bardzo śmieszna.
Alex | 212.172.9.* | 04 Stycznia, 2024 14:50
Źródło/inspiracja:
https://www.fmylife.com/article/it-s-not-a-phase-mom_411390.html